COMUNICAT DE LA PUDUP SOBRE L’ATURADA DEL CONSELL DE GOVERN DE LA UB

COMUNICAT DE LA PUDUP SOBRE L’ATURADA DEL CONSELL DE GOVERN DE LA UB

Ahir, la Plataforma Unitària en Defensa de la Universitat Pública va fer una crida a aturar el Consell de Govern de la UB que es celebrava aquest matí al Rectorat de l’Edifici Históric, i en el qual s’havia de començar a engegar l’aprovació dels pressupostos del curs 2013/2014 en què es contemplen, entre d’altres, les retallades de més de 2,4M€ en PDI i 1,6M€ en PAS.

Des de la PUDUP volem manifestar que està en el nostre marc d’estratègia política aturar i bloquejar totes les reunions i espais de decisió de les universitats on es decideixin mesures antisocials i que impliquin un augment de la precarietat de les treballadores i dels estudiants que conformen la comunitat universitària. Volem deixar palès que seguirem mantentint aquesta estratègia, i que seguirem lluitant contra el desmantellament de la universitat pública. 

Volem posar de manifest que l’okupació del rectorat que va tenir el seu inici el dia 23 de maig a iniciativa d’un nombrós grup de professores i estudiants és una mera coincidència temporal amb la celebració del Consell de Govern de la UB. L’aturada del Consell forma part de la estratègia de lluita de la PUDUP i és independent de l’assemblea de l’okupació del rectorat.

Finalment, volem informar de que avui a migdia hem rebut a l’okupació del rectorat la visita d’un grup de mediació dels mossos d’esquadra. El grup de mediadors en ha comunicat que, tot i que no s’ha formalitzat la denúncia per part de l’Equip rectoral, sí que han rebut ordres directes del Rector de la UB, Dídac Ramírez, en què s’autoritza als mossos d’esquadra a procedir al desallotjament de l’espai alliberat en el moment que ho considerin necessari. Aquest grup ha demanat mantenir una interlocució amb l’assemblea. 

Fem una crida a tota la comunitat universitària a participar en l’assemblea general a les 20’30h al rectorat alliberat de la UB. També demanem el màxim suport durant els propers dies d’okupació. Sabem que juntes ho podem tot.Imatge

Deixa un comentari